Nieuws

Tulpen van betekening

De vele kleuren van de tulp en de betekenis

Tulpenseizoen is weer begonnen! Deze prachtige bloem staat het hele voorjaar in bloei en kondigt het begin van het tuinseizoen aan. De tulpen zijn verkrijgbaar in vele, vrolijke kleuren en zorgen voor een mooi aanzicht in de huiskamer of op de keukentafel. Een bloem waar iedereen vrolijk van wordt! Maar wist je ook dat elke kleur een eigen betekenis heeft? Welk kleur tulp laat jij bezorgen?

Rode tulpen

De kleur rood staat voor liefde. Dit geldt ook voor de rode tulp. Het geven van rode tulpen is een uiting van liefde, vriendschap en trouw.

Gele tulpen

De kleur geel symboliseert zonneschijn en daarmee warmte, plezier en blijheid. Iemand opvrolijken? Geef dan gele tulpen!

Bossen met tulpenOranje tulpen

Oranje tulpen staan voor enthousiasme. Blij om iemand na lange tijd weer te zien? Of kijk je ergens naar uit? Oranje tulpen zijn dan uitermate geschikt!

Paarse tulpen

Paarse tulpen symboliseren koninklijke waardigheid maar daarnaast ook spiritualiteit en rust. Paarse tulpen zijn dan ook geschikt voor iedere gelegenheid en zijn niet gebonden aan één bepaald moment.

Roze tulpen

De kleur roze wordt vaak gesymboliseerd met zacht en lief. Roze tulpen hebben dan ook de betekenis van zachtaardigheid en elegantie. Maar de roze tulp staat ook symbool voor ultiem geluk. Met het geven van roze tulpen wens je iemand veel geluk toe.

Witte tulpen

De kleur wit staat bekend om zijn puurheid en onschuld. In het geval van tulpen wordt er gekozen voor wit als er om vergeving wordt gevraagd of als je laat zien dat je iemand vergeeft.